Pages

7.2.11

Apaçism

  "Apaçi", tarihte; Amerikan kızılderilileri içerisinde beyazlara en büyük direnişi gösteren, defalarca yakalanan ama her seferinde kaçmayı başaran Geronimo Apaçi, reislerin ve özgür Kızılderili savaşçılarını sonuncusu olarak geçer. Meksikalılar, apaçileri gördükleri yerde sorgusuz sualsiz öldürüyor, çocuklarını kaçırıp köle olarak kullanıyordu, buna karşılık da apaçiler sık sık Meksika'ya yağma baskınları düzenliyordu. Bu karşılıklı güç dengesi kuzeyden Avrupalıların yaklaşması ile değişmeye başladı. Beyazlar, apaçileri bütün kızılderililer arasında en vahşi ve en tehlikeli ulus olarak görüyordu. Ve bir apaçi atasözü der ki; "Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap, eğer ölürsem utanç duymayayım."

  Ama günümüzde onlar heryerdeler. Benim tanımlamamla; Mutasyona uğramış bir halde, jöleyle farklı açılara soktukları saçları, sıradışı saç kesimleri, mükemmel giyim tarzları (çoğunlukla, altta mor eşofman altı, üstte yeşil sweat), çakma altın kolyeleri, bol cepli ve bellerinden düşerek biz masum insanlara korkunç manzaralar sergileyen pantolonları, aralarında kullandıkları dilleri, internet ortamında kullandıkları ve henüz kimsenin çözememiş olduğu, "choq sıkhıldım aq, choq cixsin beybi, sheqer kıs" örnekleri bulunan, Türkçe'nin katledildiği yazı karakterleri vee tabii ki kendilerine has danslarıyla topluma malesef ki entegre olmuş, asi doğalarıyla doğal ortamlarından uzak kalmış, abazadan bozma kişiliklerdir.

  Gerçek apaçilere (Apache), karşı bir hakaret bu! Adamların kemikleri sızlıyodur heralde haha.

İşte günümüz apaçileriyle ilgili birkaç tanımlama;

- Ayakta, boğazlı puma ,üstte çakma Diesel t-shirt, künye dışarda. Saçlara jöle ve limon karışımı ile doksan derece eğim verilmiş, bir eli ile Marlboro sigarasını çevirmekte, bol takılı diğer eli düşük bel imitasyon Levi's kotu düzeltmekle meşgul, marka özentiliği ve karakter yoksunluğunu aynı potada eritmiş, kız gördümü gözü denen, delikanlı ayakları ile metroseksüellik arasında git geller yaşayan, sosyal kimliğini belirleyememiş insanlara verilen lakap.

- Bunları genelde incelediğimizde eğitim seviyesi düşük, çalışma hayatına erken başlamış kişilerden oluştuklarını görmekteyiz. Bunlar Cuma gecesi nevizade ile Cumartesi gecesinin nevizadesi arasındaki farklardır. Cumartesi gecesi haftalıklarını alınca 10 tl akbil yükleyip, 20 tl de haftalık sigara masrafı için ayırırlar, geri kalanını Cumartesi gecesi yerler. Bunların barzo, maganda gibi türevleri de olsa apayrı gruplardır. Ayrı incelenmeleri gerekir.

- "Yeni başlayanlar için İstanbul" elkitabında muhakkak izoterm haritasının bulunması gereken, tehlikeli, bir o kadar da ilginç insan grubu.


- Türedikçe türeyen, bir türlü çoğalmalarının önü alınamayan ara geçiş formu canlılar. Kışın büyük şehirlerde, yazın da Bodrum, Çeşme, Marmaris gibi tatil yörelerinde görülürler. Asıldıklarında görmezden gelmek, taciz ettiklerinde "Allah yarattı" dememek en etkili çözümdür.

Zavallı gerçek apaçi;


Vee günümüz apaçilerinden sadece biri; "ÖLMEMİ LAZIM?" (Dikkat çekerim "ölmem mi" değil.)

0 dedim, olacak!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...