Pages

4.10.11

Destiny rules.

"Yaptığınız bir şeye pişman olmak yapmadığınız bir şeye pişman olmaktan daha iyidir."

  Öyle midir gerçekten? Kime veya neye göre eğer öyleyse? Ve ben de çok takılıyorum şu zamanlarda kader olaylarına. İnsan kaderini kendi belirler derler bazen, yani benim verdiğim kararlar mı şekillendiriyor geleceğimi? O zaman kaderimi ben mi belirlemiş oluyorum? Ya da kaderimi ben belirliyorsam, yanlış birşey ya da doğru birşey, yaptığım şey benim kaderimdeki şey oluyorsa, aslında benim aynen bu şekilde davranacağım önceden yazılmış mıdır kaderime? Yani ben belirliyorum sanıp da, aslında hakkaten öyle olup da, belirleyeceğimiz yön de önceden mi belli oluyor o zaman kaderimizde? Daha da türetebilirim anlayamadıklarımı. Kısa(!) keseyim.

5 dedim, olacak!:

Sparrow dedi ki...

" yaptığınız bir şeye pişman olmak yapmadığınız bir şeye pişman olmaktan daha iyidir " konusunda ne düşündüğümü bilirsin. bence bu soruyu sorduğunda devamında şu soruyu da sormalısın. Bir gün geriye dönüp baktığımda " keşke şunu yapsaydım / keşke şurada şöyle davransaydım " demek mi daha rahatsız edici olur yoksa " ulan ne aptalmışım ne hatalar yapmışım " demek mi? bu ikincisini dediğin an psikolojik sığınağın çok basittir " şartlar öyle gerektirdi / o zaman içimden öyle geliyordu " vs vs...

StummScream dedi ki...

Bir şeyi dibine kadar görmek gerekir bazen.

deeptone dedi ki...

a bak bence de yaypıp pişman olmak daha iyi. girişimde bulunmak, sonuca katlanmak. öbürü edilgen gibi.

kadere gelince.
bu iki türlü.
elbette biz belirleriz biz yaratırız seçimlerimizle. bizi biz yapan seçimlerimizdir.
ama bir yandan da, kderimiz doğuşta yazılır, da diyebiliriz.

bir üçüncü nokta da, hepimiz kuşatılmışız ve yöetiliyoruz.

hepsi doğru yani.

Larien dedi ki...

Sparrow, tersini söylesek de her zaman aynı şeyi yapmıyor muyuz zaten? Belki de işimize geliyo, "İçimde/aklımda kalacağına sonradan canımı yaksın daha iyi, katlanırız nasıl olsa" diyoruz.

StummScream, görebilseydik daha kolay olabilirdi..

deeptone, söylediklerinin hepsine kalben-beynen tamamen katılıyorum =)

StummScream dedi ki...

Görmek senin elinde

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...