Pages

21.6.11

Salak bu insanlar, yemin ediyorum gerizekalı!

  Bugünlerde ne de manyak, kafadan kontak insanlarla uğraşıyoruz biz ya.

  Sevgili blog, şimdi sana benim ne kadar hayvani derecede kıskançlığa sahip, kimseyi çekemeyen, hele hele onlardan daha güzel veya zengin veya mutlu veya huzurlu olan insanlara karşı nasıl kafayı yercesine çıldırıp, saldırmaya yer arayan bir yengem olduğundan bahsedicem. Sadece yengemden de değil onun kızından ve lanet mantıkları ve insaniyet dışı düşüncelerini de dile getiricem. Resmen bir dakika içerisinde bu genç yaşımda tansiyon hastası ettiler beni, başım ağrıdan bildiğin çatlıyo blog, ayrıca dönüyo bi de bir anda boynum tutuldu. Düşün ne kadar sinirlendim.

  Şimdi benim gerizekalı ötesi kuzenimin düğünü vardı. Ben de haliylen amcakızı statüsünde olduğum ve yakın derece akraba sayıldığım için tabi ki giyimime cartıma curtuma özen gösterdim, hem de baya bi. Hiiiiiiççç alçakgönüllü davranmıcam, o kadar güzel olmuşum ki bütün sülale benden bahsetti. "Gelinden güzel olmuştun kızım" cümlesini baya bi kişiden de duydum. Efendime söyliyim biz bu çekememezlik efendisi ana-kızın çabaları sonucu, salonda kıytırık, duvar dibi bir masada oturtulduk ve masamıza ne uğrayan oldu, ne de güya kuzenim olacak kişiyle tek bir kare fotoğrafım. Çoook derin akrabalık bağlarımız vardır. Kocasını bile tanımıyorum. Neyse bunlar o kadar bozuk ahlaklı insanlar ki, biz ailecek çok güzel, şık, havalı filan olduk, kimse ilgilenmediği halde baya bi eğlenip, bir sürü fotoğraf çektirdik ya, çekemediler bildiğin delirdiler kıskançlıklarından ve eminim ne yapsak da bunlara laf soksak diye düşündüler ve telefon açtılar. Ben facebookta resimleri yüklediğim albümün adını "wedding ceremony (düğün'den daha havalı)" olarak yazdım, demek istediğim şey "wedding ceremon kendisi düğün kelimesinin ingilizce karşılığı olur, türkçe yazılan düğün kelimesinden daha havalı oldu" idi. Ama benim ingilizce yoksunu, beyinden problemli kuzenim ve annesi git bunu biz düğünden daha havalıydık şeklinde anla ve açıp da bunu bi güzel söyle, "facebookta öyle yazmışsın,beğenmediniz mi yoksa?" diye de sor. E be salak git önce bi sözlükten bak dimi? Ama nerdeee! Kimbilir nasıl dedikodusunu yapıp, küçük beyinleriyle neler düşünüp de yorumladılar, insanın içi fesat olmayagörsün. Ama unuttuğunuz da bişey var, bizi kıskandığınız o kadar belli oldu ki havanız battı iyi mi, anladık işte çekemiyosunuz kardeşim. Bi insan bu kadar da bozuk ahlaklı, kötü karakterli olmaz ki ama!

  Bu yengem hep böyleymiş zaten. Hatta geçen bizim yeni eve gelmiş ve anneme, abartısız, aynı kelimelerle, abartmadan, olduğu gibi söylüyorum; "ayyy ne bu ev böyle, küçücük. Benimki bile (kendisi 65metrekare olur) bundan daha büyük, niye bu kadar büyük koltuk aldın, ay hiç beğenmedim, bu ne biçim dolap bütün koridoru kaplamış, ayyy bi tek tülünü beğendim." demiş. Gerzek, insan bu kadar mı belli eder kıskandığını. Hayır yani, benzeticem benzeticem de benzetcek kötü bi dizi karakteri bile bulamıyorum ki, Ferhunde dicem o melek kalıcak yanında. O derece yani. Ha bi de annem dedi ki, bu kadın bir keresinde de bildiğin bir "don" için kavga çıkarmış. Ayrıntıları sormadım ama eminim çirkinliğin sınırlarını zorlamıştır kendisi. Yok ya çok sinirlendim, böyle insan mı olur lan?!

  İnat değil mi, İzmir'deki düğünlerine daha da şık bi elbise giyicem, saçımı, makyajımı daha da çok abartıcam, çatlayın patlayın emi!

2 dedim, olacak!:

ebruhu. dedi ki...

hayret bi'şey ha. (el kol hareketi was here.)

Larien dedi ki...

el kol hareketi az kalır ebruhu. ya hiç sorma :/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...